Wie zijn wij?

Felix Meritis
huis voor de nieuwsgierige geest

Stadsicoon Felix Meritis, waar Napoleon en Ramses Shaffy rondhingen, is eindelijk weer terug! Na een verbouwing van dik drie jaar en een flinke coronastop hebben we vanaf 24 juni de draad weer opgepakt. Felix Meritis borduurt voort op de periode van voor de verbouwing, ‘Felix in de Steigers’, een periode waarin geëxperimenteerd werd met programma’s voor een nieuwsgierig publiek. Bij Felix kan je spelen, leer je nieuwe dingen en hoef je niet stil te zitten maar mag je ook ‘doen’.

Programma’s

We putten uit de domeinen technologie, ondernemerschap, wetenschap en kunst, waarmee we met een nieuwsgierige blik de toekomst verkennen; kritisch maar zonder doemdenken en vaak met een knipoog.

Succesvolle reeksen als de Felix Colleges (in 90 minuten geestelijk en lichamelijk gevoed) of Twintigersdilemma‘s  blijven bestaan, maar er komen ook nieuwe programmalijnen zoals bijvoorbeeld de Ada Lovelace Society; een verwijzing naar de vrouw die in de 19e eeuw de eerste computertaal uitvond. Daarin geven we ruimte aan baanbrekende uitvindingen en onderzoeken van topvrouwen uit de beta-wereld.

Maar denk ook aan: een serie over online beeldcultuur, verdiepende gesprekken met creatieve ondernemers en een ode aan het experimenteren in het Shaffy Lab.

Het pand

Felix Meritis is de afgelopen drie jaar grondig gerenoveerd en verbouwd door MATH Architecten, het interieur is ontworpen door i29. Bekijk hier alvast hoe het eruit ziet!

Lees hier meer over de Stichting Felix Meritis.

Ook het Europese netwerk Felix Meritis Connecting Cultures heeft zijn oorsprong in het pand, maar staat los van het Cultuurhuis Felix Meritis. Lees hier meer over de activiteiten van dit netwerk van Europese burgers.

Bereikbaarheid

Keizersgracht 324
1016 EZ Amsterdam
020 589 16 80

Wanneer je met de auto komt, zijn er verschillende parkeergarages op loopafstand van Felix Merits. Parkeergelegenheid is er in verschillende parkeergarages rondom Felix Meritis:

Het openbaar vervoer biedt diverse mogelijkheden:

  • Tramlijn 13 of 17 vanaf Amsterdam Centraal: we raden je aan om uit te stappen bij halte Dam. Vanaf hier is het ongeveer 600 meter lopen naar Felix Meritis.
  • Tramlijn 2 of 12 vanaf Amsterdam Centraal: we raden je aan om uit te stappen bij halte Spui. Vanaf hier is het ongeveer 500 meter lopen naar Felix Meritis.
  • Metrolijn 52 vanaf Amsterdam Centraal: we raden je aan om uit te stappen bij halte Rokin. Vanaf hier is het ongeveer 750 meter lopen naar Felix Meritis.

Voor actuele reisinformatie kan je terecht op: OV9292.

Werken bij Felix Meritis

Op dit moment zijn we op zoek naar een stagiair content redactie op de afdeling marketing & communicatie vanaf 1 februari 2022. Bekijk de vacature hier.

Contact

Klik hier om naar de contactpagina te gaan.