Wie zijn wij?

Felix Meritis Cultuurhuis voor de toekomst: een inclusieve vrijhaven aan de gracht

Felix Meritis is een publieke en veilige ontmoetingsplek. Een cultuurhuis van de toekomst in wording, waar eigentijdse en meerstemmige verhalen worden gedeeld met een breed publiek. Met de programma’s van Felix Meritis wrikken we los wat vastzit, stellen we de status quo ter discussie, zetten we het publiek op een ander been en laten we hen door een andere bril naar de wereld om ons heen kijken. Felix is altijd op zoek naar verborgen verhalen die de nalatenschap van onze koloniale geschiedenis herbergt – verhalen die we niet kennen, maar die wel degelijk in onze samenleving weerklinken. Welke perspectieven zijn uit de geschiedschrijving gewist? Welke verhalen moeten we herschrijven?

Felix Meritis, Latijn voor ‘gelukkig door verdiensten’, is een eeuwenoud Amsterdams huis voor de toekomst. Sinds de oprichting in de achttiende eeuw worden hier maatschappelijke vraagstukken onderzocht in de domeinen wetenschap, kunst en ondernemerschap – en inmiddels is digitale cultuur eraan toegevoegd. Het behoort tot de meest iconische en monumentale gebouwen aan de Amsterdamse grachten en na een vier jaar durende verbouwing is het monumentale pand in 2021 opnieuw geopend, om met een inclusief en betrokken team en een aangescherpte programmering aan de slag te gaan. Als cultuurhuis van de toekomst weerspiegelt de programmering van Felix een eigentijdse en meerstemmige kijk op de verhalen die ze deelt met een breed publiek.

Het pand

Felix Meritis is grondig gerenoveerd en verbouwd door MATH Architecten, het interieur is ontworpen door i29. Bekijk hier alvast hoe het eruit ziet!

Stichting Felix Meritis

Lees hier meer over de Stichting Felix Meritis. Felix Meritis is onderdeel van Amerpodia, waar de cultuurhuizen Rode Hoed en De Nieuwe Liefde ook onder vallen.

Bereikbaarheid

Felix Meritis is een monumentaal gebouw, niet alle zalen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Kom je met een rolstoel? Bel naar onze receptie of mail naar info@felixmeritis.nl

Keizersgracht 324
1016 EZ Amsterdam
020 589 16 80

Wanneer je met de auto komt, zijn er verschillende parkeergarages op loopafstand van Felix Meritis. Parkeergelegenheid is er in verschillende parkeergarages rondom Felix Meritis:

Het openbaar vervoer biedt diverse mogelijkheden:

  • Tramlijn 13 of 17 vanaf Amsterdam Centraal: we raden je aan om uit te stappen bij halte Dam. Vanaf hier is het ongeveer 600 meter lopen naar Felix Meritis.
  • Tramlijn 2 of 12 vanaf Amsterdam Centraal: we raden je aan om uit te stappen bij halte Spui. Vanaf hier is het ongeveer 500 meter lopen naar Felix Meritis.
  • Metrolijn 52 vanaf Amsterdam Centraal: we raden je aan om uit te stappen bij halte Rokin. Vanaf hier is het ongeveer 750 meter lopen naar Felix Meritis.

Voor actuele reisinformatie kan je terecht op: OV9292.

Werken bij Felix Meritis

Felix Meritis is onderdeel van Amerpodia en is regelmatig op zoek naar enthousiaste en bevlogen medewerkers.

Houd Vacatures – Amerpodia  in de gaten voor al onze openstaande vacatures en stageplekken.

Contact

Klik hier om naar de contactpagina te gaan.