Roze Filmdagen: Weekend Talks

Met de lente in het vooruitzicht presenteerde de Roze Filmdagen de 24ste Editie van het festival. 11 dagen lang een ruim aanbod van de allerbeste LHBTQ films en documentaires aangevuld met verdiepende talkshows. Elke zaterdag en zondag om 15:00 waren er de online Weekend Talks, vanuit Felix Meritis. Diepgang en achtergrond bij de films – gratis te zien!

Bekijk de eerste twee Weekend Talks hier:

Dit programma was onderdeel van het Cultureel Noodhospitaal van Felix Meritis.

In de programmakrant en website van de Roze Filmdagen vind je weer een prachtige selectie films, docu’s en shorts. Roze Filmdagen is normaliter natuurlijk meer dan een aanbod van cinematografische parels. Er is altijd ruimte voor inhoudelijke verdieping van de thema’s die ons interesseren en die ons aangaan. Dit doen we normaliter middels Q&A’s, debatten, paneldiscussies of masterclasses. Daarnaast zijn we een fysieke plek om samen te komen, queer cultuur te beleven, tussen de screenings door met elkaar in gesprek te gaan en na afloop aan de bar van het bruisende Ketelhuis wat te drinken. Maar alles is dit jaar net even anders.

Om tijdens deze online editie tóch dat festivalgevoel te creëren, hebben we op 4 weekend-middagen op een vast tijdstip (15.00 uur) gratis online te bekijken randprogrammering gepland.

In de vorm van een talkshow-opzet zullen we elke weekendmiddag een ander onderwerp belichten. Dit kan een gesprek tussen Nederlandse filmmakers zijn, of een discussie over LGBTQ-representatie in film.

Bekijk de derde en vierde Weekend Talks hier: