Cultureel Noodhospitaal

” ‘t Is stil in Amsterdam. Door corona staat het water aan de lippen bij een hoop culturele instellingen en makers. En dat terwijl er meer dan ooit behoefte is aan een plek waar je aan het culturele infuus wordt gelegd voor mentale prognoses, emotionele diagnoses en nieuwe toekomstperspectieven.

Clayde Menso (directeur Amerpodia & Felix Meritis)

We willen graag iets doen voor de culturele sector en onze publieken. Felix Meritis wordt tijdelijk een cultureel noodhospitaal: we openen de deuren en stellen onze faciliteiten corona-proof beschikbaar aan andere culturele instellingen of makers die het ook moeilijk hebben, maar zich niet uit het veld laten slaan. Er kan bij ons worden gecreëerd zonder dat er kosten zijn voor de faciliteiten. Zodat we samen vanuit het hart van de stad weer een beetje op adem kunnen komen.

Wat kan je doen in het culturele noodhospitaal?
Heb je een podcastidee? Wil je een livestream opnemen? Of heb je behoefte om in alle rust te creëren vanuit de Felix Residency Studio aan de Keizersgracht? We bieden een podcastset en opnameplek in een van onze zalen en, als de regels het toestaan, ruimte voor een publieksprogramma. Een technicus van
Felix Meritis is aanwezig voor basishulp, er is een receptionist en koffie en thee staat klaar.

Wanneer?
Vanaf 10 februari tot en met 30 juni 2021 zullen we Felix Meritis openstellen voor 30 activiteiten in het culturele noodhospitaal. Een activiteit kan doordeweeks plaatsvinden tussen 9 en 17 uur. Daarnaast zijn we een keer in de maand op vrijdagavond (tussen 19 en 23 uur) en zaterdag overdag open.

Wat verwachten we van jou?
Naast de hulp van onze technicus, draag je zelf verder volledig zorg voor de productie, eventuele editing en organisatie van je activiteit. Alle wensen waarbij wij extra personeel moeten inhuren en dus extra kosten moeten maken, kunnen we helaas niet vervullen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je iets wilt organiseren waarbij publiek aanwezig is, de bar open moet en wij dus horecapersoneel moeten inhuren. Het geldt ook als je speciale wensen hebt voor techniek, faciliteiten die we niet standaard in huis hebben. Deze kosten zullen we dan aan je moeten doorberekenen. Natuurlijk laten we vooraf duidelijk weten of er extra kosten zullen zijn bij jouw plannen. We verwachten dat jij via je eigen (social) kanalen promotie maakt voor je activiteit, dan doen wij dat ook voor jou! Je gaat mee in onze nieuwsbrief, komt in de agenda op de website en natuurlijk maken we samen een fb-event en posten wij ook op Insta.

De Felix Residency Studio: In Felix Meritis hebben we een appartement waar je een week lang kan creëren, schrijven, coderen of denken. Je kan hier gewoon blijven overnachten zodat het creatieproces niet gestoord wordt. Samen overleggen we wat jouw bijdrage aan Felix Meritis kan zijn. We hebben vier keer een week beschikbaar in de studio.

Hoe kan je je aanmelden?
We hebben 30 plekken beschikbaar in de periode van februari tot en met juni. Vul het formulier hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op! Meer vragen? Bel ons dan tijdens kantooruren op 020 627 9477.

Cultureel Noodhospitaal

  • Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, gif.