Terug naar overzicht

ma 20 jul

Twintigersdilemma: Duurzaamheid

Zaal open
19:30 & 19:45
Aanvang
20:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Een beter milieu begint wel/niet bij jezelf

Een ticket om dit programma fysiek in Felix mee te maken, is inclusief een drankje van het huis.

Door de urgentie van de coronacrisis is het misschien even op de achtergrond geraakt, maar klimaatverandering blijft één van de hotste topics van deze tijd.

Misschien ging je vorig jaar, net als Greta Thunberg en vele andere jongeren wereldwijd, de straat op om te protesteren. Of douche je korter, gebruik je een linnen tas, en eet je alleen nog maar plantaardig om je eigen steentje bij te dragen aan het klimaat. Ook in je garderobe kun je duurzame keuzes maken, door bijvoorbeeld deze zomer mee te doen aan Slow Fashion Season. Maar is dit wel de beste weg?

Het dilemma dat we deze avond samen met het publiek en sprekerspanel willen onderzoeken: is het klimaat meer gebaat bij politieke actievoering of duurzame keuzes? Welke verantwoordelijkheden heb je zelf, als milieubewust persoon? Wat is het belang van duurzame keuzes op het gebied van eten, kleding en recreatie? En in hoeverre zijn deze persoonlijke keuzes toereikend voor het klimaatprobleem? Moeten we met zijn allen voortaan naar de IJhallen, of liever naar de stembus?

In Felix aanwezig zijn of online meekijken?

Vanwege de coronamaatregelen ontvangen wij deze avond 30 bezoekers in Felix Meritis. Ons anderhalvemeterprotocol vind je hier.

Wil je bij dit programma aanwezig zijn? Met een iets hogere kaartprijs dan gewend, steun je de Felix-programmering in coronatijd en krijg je zeer exclusieve toegang tot dit programma en ons nieuwe pand. We ontvangen je graag met een drankje van het huis. LET OP: voor ieders veiligheid zijn er twee inlooptijden – tussen 19:30 en 19:45 uur en tussen 19:45 en 20:00 uur. Jouw inlooptijd staat op het ticket.

Fysieke kaarten uitverkocht? Of kijk je sowieso liever vanaf de bank? Koop dan een livestream ticket en ontvang de link naar de uitzending een uur van tevoren. Via de webcam of chat kun je je vraag aan de moderator doorgeven.


Gasten

Jaap Tielbeke

Jaap Tielbeke is journalist bij De Groene Amsterdammer en auteur van het boek Een Beter Milieu Begint Niet Bij Jezelf

Lena Hartog

Lena Hartog is co-founder van de nonprofitorganisatie Collaction en initiatiefnemer van Slow Fashion Season.

Talita Kalloe

Talita is journalist, contentstrateeg en de oprichter van soulstores.com, een on- en offline platform met inspiratie voor bewust kopen en een duurzaam levensstijl. Via Soul Stores verbindt ze purpose gedreven retailers en makers met consumenten die een verschil willen maken. Haar missie: bewust kopen én verkopen de norm maken.