Terug naar overzicht

za 26 sep

Do-it-yourself Felix Tours

Aanvang
Tussen 9:30 en 17:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Verhalen over het verleden, en over de toekomst.

Ticket inclusief één drankje

Felix opent vanaf 26 september officieel haar deuren. Wat hebben de muren van Felix gezien? En wat gaan ze nog meemaken en beleven? Loop zelf door het pand via de video stories van o.a. Freek de Jonge en Daan Roovers in de verschillende zalen van het nieuwe (en oude) Felix Meritis en bezoek de expositie van Foam in De Dwaalgang.

Het pand kent een rijke geschiedenis aan bewoners en daarmee ook herinneringen. Menig (on)bekend Amsterdammer heeft er een verhaal over – van concerten van Shaffy tot trouwerijen, van drukkerijen tot tentoonstellingen: de fases en eigenaren hebben allemaal hun stempel gedrukt op de historie. Om dit (im-)materieel erfgoed te waarborgen en het Felix van toen, nu en morgen eer aan te doen, opent Felix in het openingsweekend op 26 september de deuren voor een open huis waarin deze verhalen worden overgedragen. Over het verleden, en over de toekomst.

Video Stories

Op eigen houtje kun je door de heringerichte grandeur van Felix Meritis dwalen. In de opgeknapte historische zalen kijk je naar video’s met verhalen van bekende personen die uit eerste hand hun historische Felix-verhalen vertellen én verhalen van jonge Amsterdammers die zich, juist door die geschiedenis van Felix, hebben laten inspireren en op basis daarvan hun toekomstdroom of visioen van hun vakgebied of werkterrein delen.

Met verhalen specifiek opgenomen voor de Felix Tours van Freek de Jonge, Imara Limon, Gijs Schreuders & Elsbeth Etty, Raquel van Haver, Marc van Warmerdam, Marcel Feil en Daan Roovers.

De Dwaalgang x Foam

Vergeet niet te dwalen door De Dwaalgang van Felix Meritis op de 2e verdieping! Daar kun je met je ticket voor de tour gratis genieten van onze eerste expositie in samenwerking met Foam. Felix Meritis en Foam go way back: in 2014 was er al de culturele ‘pop-up store’ van Foam at Felix.

Quick fix

Quick Fix is een tijdelijke interactieve installatie van Belgisch mediakunstenaar Dries Depoorter. Het kunstwerk hangt in het toilet bij Felix Meritis ter ere van de maand van Artificial Intelligence Me, Myself & A.I. en maakt het mogelijk om binnen een paar seconden volgers of likes te kopen. Voor slechts een paar euro ben jij insta-famous!

Ticket info

Wegens corona-maatregelen volgen wij een anderhalvemeter protocol. Lees hier het hele protocol.

Met je ticket kun je 1,5 uur lang door Felix Meritis dwalen en genieten van de video stories, De Dwaalgang, en de andere kunst die er hangt. Kies een tijdslot bij het kopen van je kaartje en zorg dat je op tijd aanwezig bent voor de start.

Er wordt een beperkt aantal kaarten verkocht om te zorgen dat er binnen genoeg afstand kan worden gehouden.