Terug naar overzicht

zo 25 apr

Cryptotakkies

Aanvang
20:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Cryptotakkies, de podcast, wil jongeren (met een bi-culturele achtergrond) praktische en theoretische tools bieden om inzicht te krijgen in de toekomst van het geld. Hoe werkt blockchain-technologie? Wat zijn de nadelige effecten van digitale valuta?

Cryptotakkies gelooft dat de blockchain-technologie die ten grondslag ligt aan bitcoin, interessant en potentieel veelbelovend is, en een scala aan nieuwe werkgelegenheid zou kunnen creëren voor toekomstige volwassenen. Er zou geïnvesteerd moeten worden in het verkrijgen van kennis over de werking van digitale valuta, de technologie van digitale valuta en de eventuele nadelige effecten.

De Podcast

De link naar de podcast wordt in de derde week van april gedeeld op deze website. Kijk bij Flix by Felix om alle podcasts en streams in Felix terug te kijken en luisteren.

Dit programma is onderdeel van het Cultureel Noodhospitaal van Felix Meritis: we openen de deuren en stellen onze faciliteiten corona-proof beschikbaar aan andere culturele instellingen of makers die het ook moeilijk hebben, maar zich niet uit het veld laten slaan. Er kan bij ons worden gecreëerd zonder dat er kosten zijn voor de faciliteiten. Zodat we samen vanuit het hart van de stad weer een beetje op adem kunnen komen.

Over Cryptotakkies

Het is de persoonlijke doelstelling van Cryptotakkies om jongeren & jongvolwassenen met een etnische achtergrond te inspireren en meer kennis te bieden over de technologische ontwikkelingen van onze maatschappij. Ze willen de sociale afstand tussen de ‘techwereld’ en jongeren met verschillende culturele achtergronden verkleinen, door jongeren te betrekken in de technische ontwikkeling van het nieuwe geld.

Voor specifiek de generatie Z, ook wel bekend als de ‘digital natives’, voelen bijna alle digitale processen al aan als natuurlijk, zonder dat deze daadwerkelijk kennis hebben van de onderliggende negatieve effecten van deze technologie. Ondanks dat deze generatie is opgegroeid met technologie en zichzelf op jonge leeftijd een digital expert kan noemen is het zaak dat ze meer inzicht krijgen over de invloed van deze technologieën om meer grip te krijgen op hun eigen toekomst.