Felix Meritis

Cultuurhuis voor de
nieuwsgierige geest

foto: Joyce van Doorn

AGENDA

vr 27 sep

OTION & All These Voices

Lees meer
vr 1 nov

R3LN4CHT | No Matter What

Lees meer

Solidarity Through Art

In onze najaars- en winterprogrammering staan we stil bij de oorlog in Gaza en de bezette Palestijnse gebieden. We volgen met afschuw de verwoesting en het onmetelijke menselijke lijden dat uit de hevige bombardementen tegen onschuldige mensen in Gaza voortvloeit.

Met behulp van film, kunst en gesprekken hopen we een gevoel van verbondenheid en saamhorigheid te creëren.

FUTURE FRONT ROW during THE MESSYVERSE in Felix Meritis

Recap THE MESSYVERSE

We’re still buzzing because on 2 and 3 September, THE MESSYVERSE took place. A dynamic festival about self-expression, representation and identity within new digital worlds.

Bekijk de Hidden (hi)stories aftermovie

Zaterdag 1 juli staat in teken van Keti Koti, onder andere met de nationale herdenking in het Oosterpark én de nationale viering op het museumplein. Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de slavernij in Suriname en de Caraïbische eilanden ten einde kwam. 

Met Hidden (hi)stories op 2 juni stond Felix Meritis stil bij verborgen verhalen die de nalatenschap van deze geschiedenis herbergt. Verhalen die we (nog) niet herdenken, maar die wel degelijk weerklinken in onze samenleving.

Kom langs tijdens Felix Fridays.

Felix Fridays is dé vrijdagavond uit waarbij je de wereld van nu op een andere manier verkent.

Ontspan, laad op of wordt juist gestimuleerd door artiesten, makers en verhalenvertellers met verschillende achtergronden en ervaar hoe zij bewegen in ons digitale tijdperk. Soms onwaarschijnlijk, vaak fantasievol en bijna altijd betoverend, tijdens deze avond wordt een stukje toekomst tastbaar.