Zonder Bagage: Ramses Shaffy

Zonder Bagage is een podcast over Ramses Shaffy. In de podcast gaat Steven Driehuis (26) in gesprek met mensen die hem meer kunnen vertellen over Shaffy. Zonder Bagage verzamelt zoveel mogelijk Shaffy-verhalen, om hem tot leven te wekken en de mythe rond zijn persoon te ontsluieren.

Dit programma was onderdeel van het Cultureel Noodhospitaal van Felix Meritis.

Aflevering #11: vanuit de Shaffyzaal in Felix Meritis een gesprek met biograaf, schrijver,  journalist en programmamaker Sylvester Hoogmoed. Hij schreef de biografie ‘We Zien Wel!’ over het bijzondere leven van Ramses Shaffy. Later schreef hij ook nog een boek over de moeder van Ramses en op de tiende sterfdag van Ramses verscheen de fotobiografie ‘Door Alles Heen’.

Een gesprek over het Shaffy-virus, orde aanbrengen – als biograaf – in het leven van Ramses (en dat van z’n moeder) en natuurlijk over Shaffy, muziek en het leven. 

Aflevering #12: vanuit de Shaffyzaal in Felix Meritis een gesprek met zangeres Linde Schöne over haar album, liedjes schrijven, veerkracht, salmiak lollies, liedjes zonder woorden, zingen over échte emoties, huppelen op straat en wat je geestelijk en muzikaal kunt leren van Ramses Shaffy.