Twintigers- dilemma: (Fear of) Missing Out

Bekijk hier het programma terug:

OVER DIT PROGRAMMA:

Hoe kunnen we het beste omgaan met deze prestatiedruk tussen vier muren? En wat kun je doen met dat knagende gevoel dat je zoveel moeten missen? 

Filosoof Menno de Bree komt via de FELIX ZOOM een half uurtje spreken over welke denkregels we gebruiken om richting te geven aan ons leven – en waarom die toch niet werken. Achteraf is er een korte Q&A om je eigen filosofische vraag te stellen.


Over Felix College

Slimmer worden terwijl je eet: dat kan tijdens ons tweewekelijks Felix College. De komende maanden online! Met het bord op schoot word je verrast door een boeiende spreker uit de literatuur, wetenschap, kunst, politiek, sport, religie of journalistiek. Een fascinerende ontdekking, een misvatting over hun vakgebied, een heimelijke hobby, of hun ongezouten mening over een publieke zaak. Het college is online en duurt twintig minuten, daarna kun je napraten met elkaar en de spreker. Na een uur sluiten we af, zowel geestelijk als lichamelijk gevoed.

Spreker

Menno de Bree studeerde Filosofie en werkte als filosoof achtereenvolgens bij Heineken en Nyenrode. Sinds 2003 is hij verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (nu als docent medische ethiek en filosofie), en verzorgt daarnaast filosofische lezingen en workshops voor professionals. Sinds 2016 is hij tevens docent aan the School of Life Amsterdam.