Terug naar overzicht

wo 22 apr

Twintigersdilemma: (Fear of) missing out

Aanvang
20:30
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Dit programma is gratis dankzij jullie donaties! Doneer >>hier<<

Een Zoom-avondje over (onvervuld) verlangen, FOMO, en keuzes maken tijdens de quarantaine.

De quarantaine is nu een aantal weken aan de gang. Weken zonder je vrienden of familie, geen horeca, geen sportschool, en geen nieuwe Tinderdates. Met zoveel tijd om handen ligt de druk om te blijven presteren, en vooral toch niets te moeten missen, nog steeds op de loer: nu kunnen we ein-del-ijk die recepten uit de Ottolenghi koken of onszelf iedere dag zoet houden met YouTube-yoga. Zelfs Netflixend op de bank liggen met een dekentje over je voeten wordt een ‘moetje’ om die alsmaar cumulerende watchlist af te strepen. 

Hoe kunnen we het beste omgaan met deze prestatiedruk tussen vier muren? En wat kun je doen met dat knagende gevoel dat je zoveel moeten missen? 

Filosoof Menno de Bree komt via de FELIX ZOOM een half uurtje spreken over welke denkregels we gebruiken om richting te geven aan ons leven – en waarom die toch niet werken. Achteraf is er een korte Q&A om je eigen filosofische vraag te stellen. Wil je alleen even buurten? Inloop en uitloop is mogelijk. 

  • Aanvang: 20:30 (woensdag 22 april)

Sprekers

Menno de Bree studeerde Filosofie en werkte als filosoof achtereenvolgens bij Heineken en Nyenrode. Sinds 2003 is hij verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (nu als docent medische ethiek en filosofie), en verzorgt daarnaast filosofische lezingen en workshops voor professionals. Sinds 2016 is hij tevens docent aan the School of Life Amsterdam.