Terug naar overzicht

za 20 mrt

Weekend Talks: The colour of love

Aanvang
15:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Met de lente in het vooruitzicht presenteert Roze Filmdagen de 24ste Editie van het festival. Verwacht 11 dagen lang een ruim aanbod van de allerbeste LHBTQ films en documentaires en aangevuld met verdiepende talkshows. Elke zaterdag en zondag om 15:00 schuif je online aan bij de Weekend Talks, vanuit Felix Meritis. Diepgang en achtergrond bij de films – gratis te zien! Op zaterdag 20 maart is het thema The colour of love.

In de programmakrant en website van de Roze Filmdagen vind je weer een prachtige selectie films, docu’s en shorts. Roze Filmdagen is normaliter natuurlijk meer dan een aanbod van cinematografische parels. Er is altijd ruimte voor inhoudelijke verdieping van de thema’s die ons interesseren en die ons aangaan. Dit doen we normaliter middels Q&A’s, debatten, paneldiscussies of masterclasses. Daarnaast zijn we een fysieke plek om samen te komen, queer cultuur te beleven, tussen de screenings door met elkaar in gesprek te gaan en na afloop aan de bar van het bruisende Ketelhuis wat te drinken. Maar alles is dit jaar net even anders.

Om tijdens deze online editie tóch dat festivalgevoel te creëren, hebben we op 4 weekend-middagen op een vast tijdstip (15.00 uur) gratis online te bekijken randprogrammering gepland.

In de vorm van een talkshow-opzet zullen we elke weekendmiddag een ander onderwerp belichten. Dit kan een gesprek tussen Nederlandse filmmakers zijn, of een discussie over LGBTQ-representatie in film, maar ook zullen de urgente themaprogramma’s THE COLOR OF LOVE en IT’S ALL IN YOUR MIND hun eigen spotlight krijgen.

De Weekend Talks worden gedeeld op deze pagina. Hou onze website en socials in de gaten voor meer info en haak aan!

Dit programma is onderdeel van het Cultureel Noodhospitaal van Felix Meritis: we openen de deuren en stellen onze faciliteiten corona-proof beschikbaar aan andere culturele instellingen of makers die het ook moeilijk hebben, maar zich niet uit het veld laten slaan. Er kan bij ons worden gecreëerd zonder dat er kosten zijn voor de faciliteiten. Zodat we samen vanuit het hart van de stad weer een beetje op adem kunnen komen.