Terug naar overzicht

vr 15 apr

POP!

Aanvang
20:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Alle ins en outs van de Nederlandse film, serie en gaming industrie.

Samya Hafsaoui gaat in POP! in gesprek met acteurs, artiesten, regisseurs en scenaristen over spraakmakende series, films en games. Vanuit de Shaffyzaal in Felix Meritis analyseren we de ins and out’s van deze producties en nemen we de laatste trends binnen de popcultuur onder de loep.

POP! #1 Vakkenvullers

Alle onzekerheden, culturen, hormonen en brutaliteit samengeraapt op de plek waar volwassenheid begint: je eerste bijbaan in een supermarkt. Vroege shifts, verantwoordelijkheden, een lastige baas en klanten die totaal niet het beste met je voorhebben; this is the real shit.

De online serie Vakkenvullers volgt de avonturen van vijf nobodies tussen de schappen van de Landsuper, waar altijd keihard wordt gewerkt – of in ieder geval wordt gedaan alsof – en altijd wel iemand wordt genakt. Alles komt goed, zolang je maar blijft stacken.

 Wij praten met de cast en makers over het schrijven en regisseren van Vakkenvullers en hoe de serie een baanbrekende representatie van alledaagse tieners probeert neer te zetten

Samya Hafsaoui (host)

Samya Hafsaoui is schrijver en presentatrice. Ze studeerde Media, Kunst, Design en Architectuur aan de VU. Samya werd ontdekt op de BNNVARA Academy. Ze presenteerde in ons 13e en 14e seizoen ‘De Taxi Terug’, een webrubriek waarin ze na een uitzending van DWDD met een tafelgast meereed naar diens volgende bestemming. Ook was ze een van de presentatoren van YUNG DWDD en maakte de op YouTube de serie Female Virals.

Michael Middelkoop

Michael Middelkoop is een filmmaker die begon met het maken van films voor underground muzikanten en heeft zich ontwikkeld tot regisseur voor de grote Nederlandse artiesten. Hij heeft een achtergrond in de reclamewereld, maar zijn laatste korte film Netflix & Chill leverde hem een plek op in de debuutcompetitie van het Nederlands Film Festival en op het prestigieuze Fantasia filmfestival in Montréal. Michael studeerde filmwetenschappen aan de universiteit van Amsterdam en brengt in zijn werk graag het normale en het absurde samen in één visuele wereld.