Buy ticket

Check het hele programma

ma 26 okt

Symbolische Rechtbank

Onderdeel van Me, Myself & A.I.

Me, Myself & A.I.

Inloop
19:00
Aanvang
20:00
Normale prijs
CJP/Student/Stadspas

Dossier 2020: de zelfrijdende auto

Ticket inclusief drankje

Een mock trial met een A.I. in het beklaagdenbankje. Trek je bef aan en jureer mee!

Wie is verantwoordelijk voor de fouten van intelligente systemen? De maker, gebruiker of… de machine zelf? Nadat een zelfsturende auto een ongeluk met dodelijke gevolgen veroorzaakt, wijst iedereen naar elkaar. Bekende advocaten houden een pleidooi, de gelegenheidsrechter neemt een besluit, geholpen door de publieksjury.


Gasten

Nine Bennink

Nine Bennink is een advocaat voor de creatieve en technische industrie, werkzaam bij Köster Advocaten in Haarlem. Nine procedeert en adviseert op het gebied van privacy-, ICT-, en intellectuele eigendomsrecht.  Daarnaast heeft zij een voorliefde voor Artificial Intelligence en techniek ontwikkeld en is zij actief lid van de Nederlandse Vereniging voor Robotrecht en Artificial Intelligence (NVAIR). (foto Jacq Roos Fotografie)

Lisette Varossieau

Lisette Varossieau is advocaat en gespecialiseerd in het Intellectuele Eigendomsrecht (IP). Onder de naam Varossieau IP heeft zij een eigen praktijk in Amsterdam. In 2014 verhuisde zij naar Palo Alto in de Verenigde Staten, het hart van Silicon Valley. Na dit uitstapje naar de wereld van technische innovatie heeft zij haar praktijk in Nederland weer opgepakt waarbij zij zich richt op de creatieve industrie en de culturele wereld. (foto: Patricia Wolf)

Bahram Sadeghi

Gelegenheidsrechter Bahram Sadeghi is programmamaker. Met een achtergrond bij de televisie, heeft Sadeghi zich in de afgelopen jaren vooral toegelegd op het organiseren van debatten en schrijven. Sadeghi heeft geen hobby’s. 

Dick van der Reijden

In 2017 richtte Dick van der Reijden Maesoever op. Dit Rotterdamse juridisch adviesbureau adviseert met name automatiseringsbedrijven over onderwerpen als (ICT-)contracten, intellectuele eigendom en aansprakelijkheid. Daarnaast is Dick ICT-arbiter bij de SGOA en zelfstandig MfN-geregistreerd mediator. In zijn vrije tijd loopt hij marathons en begeleidt hij trektochten in de Alpen en Dolomieten.

Frans Bauduin

Frans G. Bauduin was tot 2012 werkzaam in de rechtbank Amsterdam, voornamelijk als strafrechter. In de jaren tachtig werkte hij ook op Aruba, in de jaren negentig bij het Joegoslavië-tribunaal. Hij ‘deed’ grote zaken als Ahold en Probo Koala, veroordeelde Volkert van der G. tot achttien jaar voor de moord op Fortuyn; Robert M., hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak, kreeg dezelfde straf plus tbs.