Check het hele programma

vr 20 mrt

Dries Depoorter (Quick Fix)

Onderdeel van Me, Myself & A.I.

Me, Myself & A.I.

Dit programma heeft al plaatsgevonden

Een talk over privacy, surveillance, sociale media en artificiële intelligentie.

Je ticket geeft toegang tot alle onderdelen van het festival, maar kom op tijd voor een goede plek.

Een talk met Belgische mediakunstenaar Dries Depoorter. Hij weet als geen ander hoe technologie te manipuleren. Tijdens dit gesprek bespreken we de thema’s privacy, surveillance, social media en kunstmatige intelligentie via zijn werk.

In deze talk neemt Dries ons mee in zijn artistieke onderzoek. Hij vertelt meer over zijn inspiratie en motivatie, onder meer voor zijn installatie Quick Fix en andere projecten als Die With Me en Jaywalking. Hoe gaat hij te werk? Hoe zijn zijn projecten tot stand gekomen – en wat is er onderweg mislukt? Wat zijn de reacties op zijn werk – en welke verschillen ziet hij, bijvoorbeeld tussen Europa en de Verenigde Staten? En: imitation is the highest form of flattery, maar hoe dealt hij met namaak van zijn werk?

Dries maakt kunst in de vorm van apps, interactieve installaties en browser games. De projecten zijn speels, kritisch en krijgen wereldwijde aandacht. Hij is de maker van de chat-app Die With Me, die je kan gebruiken als je minder dan 5% batterij hebt. Pas als je smartphone bijna uitvalt, kan je chatten met vreemden die net zoals jij ook bijna ‘doodgaan’.

Zijn interactieve installatie Quick Fix, waarbij je binnen een paar seconden volgers of likes koopt, staat ook op het festival.

Over Dries

Dries Depoorter stelde recent tentoon in de Barbican London, Art Basel, Mutek Festival Montreal, Bozar, Para Site Hong Kong, Mozilla The Glass Room San Francisco, IDFA Doclab, Mundaneum, FOMU, Ars Electronica, NRW, Art Soutterain en WIRED.

Afgelopen jaren sprak hij op events bij MoMa, TEDx Brussels, SXSW Texas, KIKK-festival, STRP-festival, Internet Week Denmark, Future Flux Festival, GetXoPhoto, Night by Us, Web2Day en Creative Ville.