Check het hele programma

vr 9 okt

De Grote Likeshow

Onderdeel van Me, Myself & A.I.

Me, Myself & A.I.

Zaal open
19:00
Aanvang
20:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Leer hoe internetreuzen algoritmes gebruiken en ontsnap uit je smaakbubbel.

Ticket inclusief drankje

Spotify’s Discover Weekly, YouTube’s Recommended – op basis van onze likes suggereert het algoritme meer van hetzelfde. Onze smaak-bubbel is een herhaling van wat we al kennen. Fijn of saai? Zien we ooit nog iets onverwachts?

In De Grote Likeshow onderzoeken we onder leiding van onze moderator Rufus Kain (journalist en muzikant) en onze gasten Wilbert Mutsaers (hoofd Spotify Benelux), Cynthia Liem (onderzoeker Multimedia Computing TU Delft), en Hannes Datta (onderzoeker digitale mediaconsumptie) onze cultuurconsumptie en of ontsnappen uit de eenheidsworst mogelijk is.


Gasten

Cynthia Liem

Cynthia Liem is universitair docent informatica aan de TU Delft en uitvoerend musicus. Als wetenschapper werkt ze aan AI-technologie die betrouwbaar en te vertrouwen is, met name in de context van informatietoegankelijkheid. Als musicus zoekt ze als pianist van het internationaal bekroonde Magma Duo (met Emmy Storms, viool) naar manieren om minder verkende muziek en genreverbindingen naar een breder publiek te brengen.

Hannes Datta

Hannes Datta is universitair hoofddocent aan de Universiteit van Tilburg, waar hij onderzoek doet naar digitale mediaconsumptie, o.a. op het gebied van streaming diensten. Aan de hand van econometrische modellen verschaft hij inzichten in de werking van digitale markten, en levert zo informatie voor bestuurlijke besluitvorming en beleid.


Wilbert Mutsaers

Wilbert Mutsaers is sinds april 2017 Hoofd Benelux voor Spotify. Wilbert was eerder directeur van concertorganisator Mojo Concerts. Ook was hij 6,5 jaar zendermanager van de publieke radiostations 3FM en FunX. Daarvoor werkte hij bij muziekmaatschappijen Sony en Universal. Wilbert is eveneens lid van de Dutch Creative Council en van de Raden van Toezicht van BNNVARA en het Metropole Orkest, maar bovenal fervent muziekliefhebber.

Rufus Kain (moderator)

Rufus Kain is journalist en muzikant. Na vier jaar freelancen voor De Correspondent, Follow the Money en het FD, schrijft hij sinds 2020 als mediaredacteur voor Trouw. Daarnaast werkt hij aan nieuwe muziek, na eerder drie albums en een poëziebundel te hebben uitgebracht. Eerder studeerde hij culturele antropologie aan de UvA en presenteerde hij zeven jaar een radioprogramma op Amsterdam FM.