Terug naar overzicht

zo 14 mrt

Literaire Zondag #2

Aanvang
14:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Podcast & Poëzie

Op de tweede Literaire Zondag van De Nieuwe Liefde kun je de dag beginnen met de Liefde voor verhalenpodcast van woordkunstenaars Luan Buleshkaj en Fouad Lakbir (Spoken Stories). In deze gloednieuwe podcast staan woordkunst en Amsterdam-West centraal. Ook thema’s als diversiteit, gentrificatie, verandering van het stadsdeel en gendergelijkheid passeren de revue.

Later op de dag kun je genieten van voordrachten van The Poetry Class van stadsdichterGershwin Bonevacia. The Poetry Class is een fysiek platform voor poëzieworkshops die woordkunstenaars ondersteunen en stimuleren. Deelnemers worden geprikkeld en gemotiveerd door nieuwe informatie, methodes en oefeningen. Aan het eind van de reeks workshops zijn ze gegroeid en hebben ze de tools om zich zelfstandig nog verder te ontplooien als dichter.

De afgelopen weken zijn 15 kersverse dichters het avontuur aangegaan. Op deze zondagmiddag zullen ze hun werk voordragen voor familie, vrienden en poëzie-geïnteresseerden. De livestream is gratis te bekijken op de website van De Nieuwe Liefde vanaf 14:00.