Koop tickets

Terug naar overzicht

vr 17 feb

Full Circle N°5: Richard Kofi

Zaal open
19:00
Aanvang
20:00
Standaard ticket
CJP/student/stadspas

Inclusief een muntje voor een drankje na afloop met dj

Tijdens deze vijfde editie van Full Circle gaan we in gesprek met kunstenaar en curator Richard Kofi over zijn werk en over de relatie tussen verhalen uit het verleden, heden en de toekomst.

Deze interdisciplinaire maker onderzoekt onafgeronde geschiedenissen en geeft ze speculatieve toekomsten. Met zijn werk brengt hij archieven en erfgoed tot leven en geeft het kleur en een stem. Hij verdiept zich in het (afro)futuristische concept Astro-Blackness. Hierbij gaat Zwart bewustzijn niet alleen uit van de relatie van het individu tot witheid en het Eurocentrisme, maar wordt ook gezocht naar een Zwarte positie in relatie tot de natuur, de kosmos, mythologie, technologie en de wetenschap. 

Richard Kofi ft. Elisabetta Agyeiwaa and Planet Airich – C’est l’epoch. Released 2019.
Written and Directed by: Richard Kofi

In Full Circle praten we met hem over zijn passie voor deze verhalen en zijn nieuwe projecten, zoals The Museum of Black Futures. 

Dit programma is verplaatst van 25 november 2022 naar 17 februari 2023.


Felix Fridays. Full Circle: Richard Kofi is onderdeel van Felix Fridays. Koop je kaarten voor de film & talk en sluit je avond af met een dj en borrel in de Husly lounge. Je ontvangt daarom een muntje voor een drankje bij Felix Fridays: DJ & Drinks in de Husly lounge.

Over Full Circle

Full Circle is een verdiepende talkshow, persoonlijker dan een podcast of interview, zonder drempel en een safe space met een vraag-maar-raak mentaliteit. Hier ga je direct het gesprek aan met de ondernemende leiders uit de wereld van tech, business, science en culture. We duiken in de persoon achter de mythe, horen het praatje achter het plaatje en bevragen dé experts van onze tijd.

Richard Kofi | Kunstenaar

De Arnhemse kunstenaar Richard Kofi volgde een bachelor Arts and Culture Studies en een master American Studies aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast beeldend kunstenaar is Kofi programmeur bij het Bijlmerparktheater en werkt hij als curator. Samen met Simone Zeefluik presenteert hij de podcast Project Wiaspora, over de alledaagsheid van kunst, cultuur en activisme.