Terug naar overzicht

di 22 mrt

Full Circle: Tavares Strachan

Aanvang
20:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Met Tavares in gesprek over de kracht van verhalen

Astronomie, diepzee en sterfelijkheid: het zijn slechts enkele thema’s in het werk van de Bahamaans-Amerikaanse kunstenaar Tavares Strachan. Zijn kunstproject ENOCH zweeft letterlijk door de ruimte, zendt signalen naar aarde en dient als herinnering aan vergeten verhalen. Join us in de derde editie van Full Circle met deze spraakmakende kunstenaar.

Tavares Strachan werkt op de kruispunten van kunst, wetenschap en politiek en verbindt al deze disciplines in zijn ambitieuze kunstcreaties. Zo combineert hij technologie uit de lucht- en ruimtevaart met inspiratie uit extreme klimaten en symboliek en verhalen uit geschiedenis en mythologie. Het eindresultaat? Monumentale multimedia-installaties over culturele migratie, menselijke ambities en de beperkingen van ons bestaan.

Presentator Astrid Sy en publiek gaan met Tavares in gesprek over zijn onconventionele methodes, artistieke en maatschappelijke drijfveren en het belang van het vertellen van deze verhalen.

Tavares Strachan

Tavares Strachan werd in 1979 geboren in Nassau op de Bahama’s en woont en werkt in New York City en Nassau. Hij behaalde een BFA in glas aan de Rhode Island School of Design in 2003 en een MFA in sculptuur aan Yale University in 2006. Tavares werkte samen met tal van organisaties en instellingen in allerlei kunstdisciplines. Zijn werk was te zien in meerdere solotentoonstellingen, waaronder You Belong Here, Prospect 3. op de Biënnale van New Orleans; The Immeasurable Daydream op de Biënnale van Lyon, Polar Eclipse in het Bahama’s Nationaal Paviljoen op de 55e Biënnale van Venetië en Seen/Unseen, Undisclosed Exhibition in New York. Hij heeft verschillende onderscheidingen ontvangen, waaronder Artist in Residence bij het Getty Research Instituut, de Frontier Art Prize, de artist-in-residence van het Allen Institute en de LACMA Art + Technology Lab Artist Grant.

Astrid Sy

Historicus Astrid Sy (1987) vertelt verhalen. Afgestudeerd als mediëvist, is ze zich na haar studie gaan specialiseren in de Holocaust en Tweede Wereldoorlog. Ze presenteert het NTR geschiedenisprogramma Andere Tijden en ontwikkelt als onderzoeker de multimediale installaties van het Nationaal Holocaust Museum. Als kinderboekenschrijfster bracht zij twee boeken uit: De Brieven van Mia (2017)en Noem geen namen (2021).

Over Full Circle

Full Circle is een intiem gesprek met mensen die de wereld van nu en morgen vormgeven. We spreken experts uit de wereld van technologie, ondernemerschap, wetenschap en kunst. Als in een ouderwets kringgesprek mag publiek hen alles vragen en ontmoeten we de persoon achter het werk.

Full Circle met Tavares is mede mogelijk gemaakt door de digitale stad, gemeente Amsterdam