Terug naar overzicht

vr 18 mrt

Verplaatst – Felix x SKSPRAAT

Zaal open
18:30
Aanvang
19:30
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Ticketprijs is inclusief een drankje

Let op! Dit programma is verplaatst. Kaartkopers zijn op de hoogte gesteld en we communiceren zo snel mogelijk een nieuwe datum.

Felix Meritis en SKSPRAAT bundelen de krachten in een inspirerend, open en eerlijk gesprek over seksualiteit en alle ontdekkingen hierin. Onder leiding van SKSPRAAT delen we samen met onze gastsprekers wat we graag meer op school hadden willen leren in plaats van zelf ontdekken. Daarbij zijn er prijzen te winnen met onze pubquiz en sluiten we de avond af met een spannende workshop.

We zijn al een decennium of meer seksueel actief, maar wat weten we eigenlijk van seksualiteit en relaties? Over genot, diversiteit en jezelf (en anderen) leren kennen? Onze seksuele voorlichting bestond uit wat lessen over hoe je zwangerschappen en soa’s kon voorkomen. Er is veel onwetendheid en onzekerheid rondom seks en intimiteit, waardoor we niet altijd weten hoe we wensen en grenzen het beste kunnen communiceren en respecteren. En dat ‘perfecte plaatje’ dat we zien in de media. Hoeveel kunnen zich daar eigenlijk wèl mee identificeren? Onze lichamen en voorkeuren zijn tenslotte een stuk diverser dan we zelf ooit geleerd hebben.

Het is niet alleen gemis: seks blijkt ook veel leuker en diverser te zijn dan de traditionele voorlichting ons doet geloven! Er is veel meer te ontdekken, te spelen, te bespreken en te genieten. Maar dan moet je wel weten wat je opties zijn… En daar dragen wij graag aan bij!

SKSPRAAT

SKSPRAAT gaat online en offline in gesprek over seks, seksualiteit, relaties en liefde. Daarin staat het delen van ieders ervaringen en vragen centraal. Iedereen is tenslotte expert in hun eigen gebied. Offline organiseren we zelf, maar ook in samenwerking met andere organisaties, bijeenkomsten waarbij iedereen kan meepraten. Het zorgen van een veilige en open sfeer staat hierbij altijd centraal. Iedereen zorgt voor de informatie en gezelligheid. Online kunnen mensen vragen insturen die wij weer ‘in de groep’ gooien. Zo kun je ook online met elkaar meedenken, tips delen en over seks praten. 

Bete van Meeuwen

Bete van Meeuwen is een zwarte queer fotograaf die zowel achter als voor de lens haar visie op oneerlijke sociale kwesties deelt. Van seksualiteit tot PMDD, Bete schijnt licht op onderwerpen die nog zelden besproken worden. Zo viert ze naar eigen zeggen iedereen die nog niet gevierd wordt. Bete gaat graag het gesprek aan over seks. Waarom? Omdat het tóch de normaalste zaak van de wereld is.

Mail & Female

We hebben nu meer informatie dan ooit van seksualiteit. Maar het: ‘Hoe doe je dat dan?’, is nog wel een dingetje! Seks gaat natuurlijk op gevoel en ondervinding. Uitzoeken en ervaringen zijn de basis van je seksualiteit, en toch valt er van alles over te leren. In onze workshops gaan de hands-on technieken over meer genot, kennis en plezier in seks. Onze kennis is gebaseerd op Oosterse Liefdestechnieken, die zijn heel praktisch en staan altijd in de context van de betekenis van mens en cultuur.  Dat vinden we belangrijk. Vanavond zal Froukje van der Velde onderdelen demonstreren uit onze basis workshops: ‘Masturbatie & Zelfliefde voor de Yoni’, ’Aftrekken & Lingam Massage, ‘Vingeren & Yoni Massage’. Froukje is als sexpert al vele jaren betrokken bij de Love Academy, kennisplatform van Mail & Female.

Jesse van den Berg

Jesse van den Berg (die/diens) (1996, NL) is een beeldend kunstenaar die onderzoek doet naar het onderwerp queerness met een focus op intimiteit. Diens werk is een constante exploratie van queerness om Jesse heen. Met intimiteit als belangrijkste thema, zoekt die naar manieren om diens visie uit te drukken met lens-based media en experimenteert die met materialiteit en tactiliteit in samenhang met dit thema. Jesse gebruikt het menselijk lichaam om gender en seksualiteit te onderzoeken en de kijker bewust te maken van diens denkpatronen. Ook werkt Jesse als freelance fotograaf, kunstenaar en designer aan een diverse projecten voornamelijk binnen de kunst- en cultuursector, van gastdocentschap tot fashion fotografie.

Drs Yuri S.A. Ohlrichs

Yuri werkt voor Rutgers programma’s in Nederland, Afrika & Azië. Yuri heeft ruim 20 jaar ervaring in het geven van gastlessen, workshops en trainingen seksuele vorming en professionele communicatie over seksualiteit. Hij werkte met kinderen, jongeren en docenten in basis- voortgezet, speciaal, hoger beroeps- en academisch onderwijs. Hij trainde hulpverleners in jeugdzorg (plus), asielzoekerscentra, revalidatie- en veel andere professionals. Yuri is vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het programma Make A Move (Plus) Daarbij gebruikte hij zijn jarenlange  ervaring in het werken met minderjarige zedendelinquenten als uitvoerder taakstraffen.