Koop tickets

Terug naar overzicht

zo 17 apr

Erotische Paasmis

Inloop
20:00
Aanvang
21:00
Standaard prijs
Prijs inclusief korting

Ticketprijs is inclusief een drankje

Op eerste Paasdag, 17 april, presenteren Felix Meritis, DeBuren, Stichting Nieuwe Helden en Christine Le Duc een Erotische Paasmis die je van kop tot teen in lichterlaaie zet.

Gastheer van de avond, Lucas De Man, preekt tijdens deze mis het belang van erotiek: de erotische fantasieën die je aan niemand durft te vertellen, de diepste verlangens die je in vuur en vlam zetten, de kwetsbaarheid die het wint van de porno en seks. Seksuoloog Wim Slabbinck brengt ‘De Staat van Erotiek’, workshops zijn er van Christine Le Duc, erotische verhalen van Het Rode Oor brengen je hoofd op hol, en Jaouad Alloul zingt de sterren van de hemel. Verder is er een biecht, zorgt een markt met genoeg stands om een spannend pakket naar eigen smaak samen te stellen, voor gezelligheid en scherpen wijn en drank je zintuigen nog verder aan. Een lichtpunt in de duisternis dus, deze Erotische Paasmis. Light your fire!

Organisatie: Felix Meritis, Stichting Nieuwe Helden, deBuren en Christine Le Duc.

NIEUWE CORONA MAATREGELEN

LET OP: Vanwege de nieuwe Corona-maatregelen zullen wij onze programmering aanpassen, opschorten, streamen of cancelen. Dit wordt per programma en ook per periode dat te maatregelen gelden, bekeken.

Dit evenement wordt verplaatst naar Eerste Paasdag, op 17 april. Felix Meritis neemt contact op met alle kaarthouders. Voor meer informatie over dit programma of overige programma’s mail dan naar Info@felixmeritis.nl.


Lucas De Man (presentator)

Lucas De Man (1982) haalde zijn MA Literatuur in Leuven en ging daarna naar de regieopleiding van de Theaterschool in Amsterdam (2008). Na zijn opleiding tot regisseur is hij gelijk met Wouter Goedheer en Bas Van Rijnsoever Stichting Nieuwe Helden/Company New Heroes gestart waar hij nu al 11 jaar de artistiek leider is. Met Nieuwe Helden creëerde Lucas op 11 jaar tijd meer dan 40 projecten in meer 17 landen. Daarnaast is Lucas tv-maker en presentator (o.a. Kunstuur en Man en Kunst bij de AVROTROS en Goud van Brabant bij Omroep Brabant). Lucas is ook vaak in binnen- en buitenland te zien als spreker en conceptontwikkelaar. 

Wim Slabbinck

Seksuoloog Wim Slabbinck ontmoet in zijn praktijk mensen die in de knoop liggen met hun seksualiteit, wat samenvloeide tot zijn goed onthaalde debuut Waarom mannen geen seksboeken kopen. Wim strijdt voor seksuele emancipatie, het recht op seks en betere seksuele en relationele educatie, voor ons allemaal. Hij schrijft regelmatig voor De Morgen en De Standaard en hij steekt ook regelmatig zijn licht op bij De Madammen op de Vlaamse Radio 2. Daarnaast is hij één van de experts in het tv-programma Blind Getrouwd.

Jaouad Alloul

Jaouad Alloul is theatermaker, multidisciplinaire performer & activist. Deze selfmade creatieve ondernemer houdt ervan om zichzelf steeds uit zijn comfortzone te halen. Hij speelt graag met het thema gender en controversiële thema’s schuwt hij niet. Zijn activisme komt naar voren wanneer hij bruggen slaat tussen de verschillende identiteiten die hij rijk is. Tijdens deze Erotische Nachtmis brengt Jaouad onder begeleiding van pianist Neil Akenzua nummers van zijn debuutalbum Messias.

Isil Vos

Isil Vos studeerde in 2008 af aan ArtEZ toneelschool in Arnhem. Sindsdien werkt zij als actrice, theatermaker, regisseur, regieassistent en producent mee aan verschillende theatervoorstellingen bij onder andere Mighty Society, Theatergroep 42, Toneelgroep Oostpool, de Veenfabriek, het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden. Ze is deel van het Yes, Please!-team dat 333 fantasieën verzamelde in Belgie en Nederland. Isil begeleidt vanavond ‘de biecht’: van welke (categorie) fantasieën wil je proeven? 

Elsa May Averill

Elsa May Averill werkt als (stem)actrice, schrijver en theatermaker. Maar bovenal is ze student van het non-dualisme, bereisd ze het astrale vlak, kookt soep en woont op de buiten. Voor de Erotische Nachtmis selecteerde ze haar favoriete verhalen van de literair erotische schrijfwedstrijd het Rode Oor en draagt deze voor zoals alleen zij dat kan.