Terug naar overzicht

zo 17 apr

Erotische Paasmis

Zaal open
19:30
Aanvang
21:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Ticketprijs is inclusief een drankje

Dit jaar hoef je met Pasen niet alleen thuis of met je familie door te brengen. Op Paaszondag presenteren Stichting Nieuwe Helden, deBuren, Felix Meritis en Mail & Female een Erotische Paasmis die je van kop tot teen in lichterlaaie zet.  

Timetable:

19:30 – 21:00 Markt met borrel, muziek & standjes

21:00 – 23:00 Paasmis

23:00 – 01:00 Markt en afterdrinks met DJ

Gastheer van de avond, Lucas De Man, preekt tijdens deze mis het belang van erotiek: de erotische fantasieën die je aan niemand durft te vertellen, de diepste verlangens die je in vuur en vlam zetten, de kwetsbaarheid die het wint van de porno en seks. Seksuoloog Wim Slabbinck brengt ‘de Staat van Erotiek’, er zijn workshops van Mail & Female, erotische verhalen van Het Rode Oor worden voorgelezen door Elsa May Averill, en Jaouad Alloul zingt de sterren van de hemel. Verder is er een biecht onder begeleiding van Isil Vos, drankjes, muziek en een markt met genoeg stands om een spannend paaspakket naar eigen smaak samen te stellen. We sluiten de avond af met een dansfeestje. Light your fire!

Organisatie: Felix Meritis, Stichting Nieuwe Helden en deBuren.


Lucas De Man (presentator)

Lucas De Man (1982) haalde zijn MA Literatuur in Leuven en ging daarna naar de regieopleiding van de Theaterschool in Amsterdam (2008). Na zijn opleiding tot regisseur is hij gelijk met Wouter Goedheer en Bas Van Rijnsoever Stichting Nieuwe Helden/Company New Heroes gestart waar hij nu al elf jaar de artistiek leider is. Met Nieuwe Helden creëerde Lucas in elf jaar tijd meer dan veertig projecten in meer dan zeventien landen. Daarnaast is Lucas tv-maker en presentator (o.a. Kunstuur en Man en Kunst bij de AVROTROS en Goud van Brabant bij Omroep Brabant). Lucas is ook vaak in binnen- en buitenland te zien als spreker en conceptontwikkelaar. 

Wim Slabbinck

Seksuoloog Wim Slabbinck ontmoet in zijn praktijk mensen die in de knoop liggen met hun seksualiteit, wat samenvloeide tot zijn goed onthaalde debuut Waarom mannen geen seksboeken kopen. Wim strijdt voor seksuele emancipatie, het recht op seks en betere seksuele en relationele educatie, voor ons allemaal. Hij schrijft regelmatig voor De Morgen en De Standaard en hij steekt ook regelmatig zijn licht op bij De Madammen op de Vlaamse Radio 2. Daarnaast is hij één van de experts in het tv-programma Blind Getrouwd.

Jaouad Alloul

Jaouad Alloul is theatermaker, multidisciplinaire performer & activist. Deze selfmade creatieve ondernemer houdt ervan om zichzelf steeds uit zijn comfortzone te halen. Hij speelt graag met het thema gender en controversiële thema’s schuwt hij niet. Zijn activisme komt naar voren wanneer hij bruggen slaat tussen de verschillende identiteiten die hij rijk is. Tijdens deze Erotische Nachtmis brengt Jaouad onder begeleiding van pianist Neil Akenzua nummers van zijn debuutalbum Messias.

Isil Vos

Isil Vos studeerde in 2008 af aan ArtEZ toneelschool in Arnhem. Sindsdien werkt zij als actrice, theatermaker, regisseur, regieassistent en producent mee aan verschillende theatervoorstellingen bij onder andere Mighty Society, Theatergroep 42, Toneelgroep Oostpool, de Veenfabriek, het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden. Ze is deel van het Yes, Please!-team dat 333 fantasieën verzamelde in Belgie en Nederland. Isil begeleidt vanavond ‘de biecht’: van welke (categorie) fantasieën wil je proeven? 

Elsa May Averill

Elsa May Averill werkt als (stem)actrice, schrijver en theatermaker. Maar bovenal is ze student van het non-dualisme, bereist ze het astrale vlak, kookt ze soep en ze woont op de buiten. Voor de Erotische Nachtmis selecteerde ze haar favoriete verhalen van de literair erotische schrijfwedstrijd het Rode Oor en ze draagt deze voor zoals alleen zij dat kan. 

Mail & Female

Mail & Female is niet zomaar een sekswinkel en mailorder bedrijf! Al sinds 1988 zetten ze in Europa vanuit een vrouwelijke invalshoek de toon voor nieuwe standaards en imago van seks(producten). Tijdens de Erotische Nachtmis verzorgen zij een Workshop Aftrekken, een Workshop Vingeren en nemen zij je in een demo mee in de wereld van de nieuwste seksspeeltjes.

Pleasure Society

The Pleasure Society vertelt verhalen over seksualiteit. Verhalen die je zintuigen prikkelen, je aan het denken zetten en laten praten en ontdekken. Foto’s, poëzie, artikelen en andere visuele content nemen je bij de hand in het ontdekken van de wereld van seksualiteit.

Alice Heron

Multidisciplinary artist and cook Alice Héron uses shibari, the Japanese art of bondage, to eroticize the everyday objects that surround us. In the absence of physical contact during lockdowns, this new relation to our environment may offer an alternative to touch. The bondage technique also symbolizes the power of eroticism over capitalist materialism. 

COME ALIVE

COME ALIVE plays with the power of eroticism to bring new values to life. The immersive exhibition inspires pleasure activism: from bondage to ecstatic dance and tickle workshops. In the former melting room of Het Nieuwe Muntgebouw in Utrecht, where rock-hard coins were once minted, everything becomes fluid. Bodies vibrate with their surroundings, oxytocin diffusers are given free rein, and we train each other’s vagus nerve. Together we find a way out of the hyper-commercialization of romantic love and sexuality, creating alternatives to the increasing loneliness people are experiencing. How? By sharing ‘love without reason’. Opening June 3, 2022.