Terug naar overzicht

vr 2 jun

Decolonising the Loop | Lezing & Muziek 

Aanvang
21:30
Dit programma heeft al plaatsgevonden

De Westerse muziektheorie kleurt tot op heden hoe we denken over muziek. Dit terwijl de kwaliteiten van elektronische muziek nauwelijks in dat systeem te vangen zijn. Door hedendaagse elektronische muziek in een Afrikaans perspectief te plaatsen, worden nieuwe kwaliteiten zichtbaar – van ritmische interactie met het lichaam tot een andere, gedeelde beleving van tijd.  

Muziekproducer en onderzoeker Josephine Zwaan introduceert ideeën uit de Afrikaanse filosofie en muziektraditie om elektronische muziek beter te begrijpen. Zo dekoloniseert zij ons denken over hedendaagse elektronische muziek, en nodigt zij uit tot een hernieuwde en gelaagde muziekbeleving.  

 Deze ideeën zijn direct in de praktijk te ervaren tijdens de aansluitende live set van DJ en onderzoeker Chinnamasta. Zij vertaalt de dialogical approach naar een energieke set waarin ze je meeneemt langs parels van de postkoloniale elektronische muziek uit de Afro-Diaspora. 


Felix Fridays staat op 2 juni in teken van Hidden (hi)stories – een complete vrijdag avond waarbij film, dans en muziek een ander licht schijnen op de geschiedenis van het Felix Meritis. Met je ticket heb je toegang tot alle programma’s.

18:30 Deuren open

20:00 Film & Gesprek | Les retour de femmes colibris

21:30 Muziek | Decolonising the Loop | Josephine Zwaan

22:00 – 00:00 | DJ Chinnamasta

Klik hier voor het hele programma.