Terug naar overzicht

do 25 nov

De grote filterbubbel show

Zaal open
19:00
Aanvang
20.00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Ticketprijs is inclusief een drankje

Donderdag 25 november tijdens de Grote Filterbubbelshow gaan we dieper in op de online bubbel die wij voor onszelf hebben gecreëerd en de effecten daarvan op onze keuzes offline. Tijdens deze interactieve avond zal de host, Charisa Chotoe, in gesprek gaan met verschillende gasten, zullen je hersenen getest worden tijdens een quiz en kun je meepraten over waarom social media voor jou (niet)  werkt.

Social Media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en is inmiddels meer dan alleen een plek waar je je selfies op deelt. We vinden ons werk erop, soms ook een nieuwe liefde, we delen onze successen met onze volgers, maar ook onze politieke voorkeuren. Als we het niet eens zijn met iemand dan delete je die gelijk van je digitale footprint – #unfollow. We zien, lezen, horen en volgen daarom alleen mensen die we leuk vinden. Het online leven ziet er zo precies zo uit als we willen, maar komen we door het filteren van wat we wel en niet willen zien niet in een enorme bubbel terecht? 

Deze avond moet ons meer inzichten geven op ons social media gebruik en de online en offline gevolgen van onze filterbubbels.

CORONATOEGANGSBEWIJS

Voor dit programma is een Coronatoegangsbewijs verplicht, in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten om als geldig coronatoegangsbewijs te gebruiken. Meer weten over het coronatoegangsbewijs, check Bezoek met Coronatoegangsbewijs.

Charisa Chotoe

Charisa Chotoe is presentator, verslaggever, freelance journalist en host. Kortom, een allround mediamaker. Ze presenteert onder andere de NPO 3-programma’s Propaganda en SPOT ON en werkte eerder als freelance journalist voor AT5, Puna en 3voor12. Charisa heeft voor haar werk veel nationale en internationale artiesten gesproken en wordt vanwege haar expertise in de urban muziekindustrie regelmatig gevraagd aan te schuiven bij radioprogramma’s.

Lize Korpershoek

Lize Korpershoek is een presentator, documentairemaker, illustrator, en online content creator. Lize staat ook bekend om haar social mediakanalen. In 2018 introduceerde zij haar twee katten, Dirk en Dennie, doormiddel van Catflix, een Instagramstories series waarin ze probeert haart twee katten te laten samensmelten. Haar socials zijn sindsdien zo hard gegroeid, dat ze in 2019 de prijs voor Beste Instagrammer won vanuit The Best Social Awards. 

Najla Edriouch

Najla Edriouch is psycholoog en vestigde haar naam met blogs en een eigen videokanaal waar ze uitlegt hoe je wetenschappelijk bewezen adviezen en technieken uit de psychologie, in je eigen leven kan toepassen. Hiernaast geeft Najla verschillende lezingen over interessante onderwerpen, zo ging haar laatste lezing over de invloed van social media op onze mentale gesteldheid.

Nino van den Bos

Nino van den Bos is een Senior Online Marketeer met expertise op het gebied van paid social media. Hij heeft gewerkt voor merken als Calvin Klein en Philips, waar hij precies de juiste mensen aan moet zien te spreken. Nino begrijpt dus hoe de algoritmes van Instagram werken en hoe we blootgesteld kunnen worden aan alleen de dingen die wij zelf willen zien.