Twintigersdilemma

Volwassen zijn betekent je eigen keuzes maken. Maar hoe maak je de juiste keuzes in de chaotische wereld van nu?  In de Twintigersdilemma podcast buigen we ons over de prangende kwesties waar twintigers mee te maken hebben.

N°1 | Quarantaine dilemma’s

Alcohol drinken uit verveling, stiekeme drugsfeestjes, wegkwijnen in eenzame gedachten, intimiteit zoeken bij vrienden, of juist bij wildvreemden. Waar ligt de balans tussen egoïsme en self-care? En hoe maak je hierin goede keuzes zonder een gevaar te zijn voor jezelf of voor de maatschappij?


N°4 | Hard-to-get

De laatste aflevering van dit vierluik gaat over hard-to-get spelen. Ben je interessanter voor de ander als je afstandelijk bent en vooral niet té enthousiast doet? Of is dit spelletje alleen maar verwarrend, en bovendien gevaarlijk wanneer de grens tussen flirten en seksueel onwenselijk gedrag niet goed te zien is?


N°3 | Voorkeur of racisme?

Met name op Grindr is het gebruikelijk om seksuele voorkeuren tot in detail aan te geven. Teksten als ‘Op zoek naar asian boys’ en ‘No blacks’ worden zonder schroom in profielen geplaatst. Zijn dit racistische teksten die we zouden moeten weren, of onschuldige seksuele voorkeuren waar je gewoonweg voor uit mag komen?


N°2 | Mag je iemand ghosten?

De tweede aflevering gaat over ‘ghosting’: is het onbeleefd om iemand online te negeren en niks meer te laten horen of bespaar je iemand juist de vernedering van een harde afwijzing? 


N°1 | Wie betaalt de rekening?

De eerste aflevering gaat over ‘de rekening’: Pak ik ‘em op? Splitten we? Stuur je later nog een tikkie? Te horen zijn onder meer: schrijver en journalist Daan Borrel, filosoof Jacqueline Duurland en datingcoach Hans Gierkink.