Koop tickets

Terug naar overzicht

vr 14 jun

May Our Love Continue To Grow With Happiness and Peace

Zaal open
19:00
Aanvang
20:00
Standaard prijs
Prijs inclusief korting

Een expositie van de multidisciplinaire artiest Djuwa Mroivili (1998) over queerness, de sporen van een koloniaal verleden in de stad Amsterdam en de relatie met haar vader. Tijdens dit event neemt Djuwa je mee door de fotoreeks met behulp van zelfgeschreven muziek.

Tijdens dit event presenteert Djuwa Mroivili haar multimediale expositie May Our Love Continue To Grow With Happiness and Peace. Deze productie is gebaseerd op het documentatie process dat volgde op haar coming out naar haar vader. Via haar kunstwerken gaat ze met hem in gesprek. Met deze productie brengt Djuwa een hommage aan de zeggingskracht van kanga’s, die met hun teksten wijsheden, liefde en bombastic side eyes kunnen communiceren.

Foto’s

De foto’s, zelfportretten van Djuwa, zijn genomen op verschillende locaties in Amsterdam. Ze verbinden het alledaagse Amsterdamse straatbeeld aan het koloniaal verleden dat bijdroeg aan de onderdrukking en erasure van queerness op het Afrikaanse continent en daarbuiten.

Bij dit evenement neemt Djuwa Mroivili het publiek middels zelf geschreven muziek en vertellingen mee door deze foto-reeks en de geschiedenissen die eraan verbonden zijn.

Djuwa Mroivili

Djuwa Mroivili (Amsterdam, 1998) is een Comorees-Nederlandse multidisciplinaire kunstenaar, afro-hair inspirator, fangirl, curator en researcher met Amsterdam als thuisbasis. Hoewel ze is geschoold als klassiek pianiste, en concerten nog steeds deel uitmaken van haar werkpraktijk (zowel solo als in samenwerking met anderen), experimenteert ze daarnaast ook met andere formats van performances waarin muziek een rol speelt.

De performances die ze als maker ontwikkelt zijn vaak maatschappijkritisch en conceptueel gelaagd van aard, en dikwijls geïnspireerd op bevindingen uit archiefonderzoek. Op het podium stelt Mroivili zich vervolgens op als kwetsbare storyteller, die muziek, woorden, beeld en lichaam gebruikt om haar verhalen te vertellen. Mroivili heeft een grote liefde voor werken van Zwarte componisten uit de eerste helft van de 20e eeuw in de VS, en voert ook regelmatig hun werken uit. Over haar activisme en artistieke praktijk maakte filmmaker Naomi White de documentaire “Als ik zelf de zon ben”, die in 2023 verscheen en werd genomineerd voor een Gouden Kalf. In maart 2024 verscheen Mroivili’s debuutalbum “Adoration”, dat zij met contrabassist James Oesi opnam. 

Wil je dit programma graag bijwonen, maar heb je momenteel niet de middelen om een ticket te kopen? Stuur dan een e-mail naar info@felixmeritis.nl dan bekijken we de mogelijkheden.