English

Restaurant Felix

Restaurant Felix

Restaurant Felix dankt zijn naam aan het prachtige pand waarin het huist: Felix Meritis. Dit imposante gebouw aan de Keizersgracht is in 1788 geopend door een genootschap van 40 wetenschappers, kunstenaars, ondernemers en denkers. Het huis voor de nieuwsgierige geest was een broeinest van creativiteit, ideeënvorming en kruisbestuivingen. Gebaseerd op het verleden gaat Restaurant Felix op zoek naar het culinaire bewustzijn van de toekomst.

Restaurant Felix is niet bang om te experimenteren. Nieuwsgierige culinaire geesten worden beloond met de New Dutch Cuisine van morgen. Hier worden vertrouwde en klassieke Nederlandse producten worden door de chefs in een nieuw jasje gestoken.

Gesloten wegens advies rondom Coronavirus

Restaurant Felix volgt het advies op van Minister Bruins in de persconferentie van 15 maart en sluit tot en met 6 april de deuren. Voor nu nemen we wel reserveringen aan na deze datum. Neem bij vragen contact op via info@restaurantfelix.nl.

Menu

Laat je in de avond verrassen door 4,5 of 7 gangen. Bij lunch kies je voor 3 of 5 gangen. Jij kiest alleen het aantal gangen, wij nemen je mee naar onbekende streken en wijden je in de geheimen van bekend terrein in.

Lunch
3 gangen 39,5
5 gangen 60

Diner

4 gangen 49
5 gangen 60
7 gangen 79

Reserveren

Om teleurstellingen te voorkomen raden wij aan om een tafel te reserveren. We zijn van maandag tot en met zaterdag geopend voor de lunch tussen 12:00 en 15:00 uur of voor het diner vanaf 18:00 tot 22:00 uur.

Private dining (minimaal 6 en maximaal 10 gasten) kan in onze Theekamer. Wil je hier meer informatie over of kom je met een grotere groep dan 6 personen? Neem contact met ons op via info@restaurantfelix.nl.

Contact

Restaurant Felix is te vinden op de begane grond van het iconische gebouw Felix Meritis.

Restaurant Felix
Keizersgracht 324
1016 EZ Amsterdam
T +31 (0)20 589 16 90
M info@restaurantfelix.nl

Cultuurhuis Felix Meritis

Felix Meritis

Vanaf 20 maart 2020 zal Felix Meritis als cultuurhuis weer openen en zich met haar publieksprogrammering richten op de pilaren:

tech // wetenschap // kunst // ondernemerschap

Restaurant Felix en cultuurhuis Felix Meritis zullen zich over en weer laten inspireren.