Terug naar overzicht

di 18 mei

Sam & Julia album release

Aanvang
18:00
Standaard prijs
Gratis
Prijs inclusief korting
Gratis

Het debuutalbum van indie-folkrock duo Sam & Julia wordt gelanceerd met een aantal muziekvideo’s, opgenomen in Felix Meritis. Bekijk ze vanaf medio mei op deze website!

Sam & Julia zijn een indie-folkrock duo uit Amsterdam. Met hun karakteristieke stemmen en eigenzinnige songs, vullen ze elkaar perfect aan. In mei 2021 zullen ze hun debuut-album uitbrengen op het label ‘I Love My Label’ van Tim Knol.

Het duo bracht het grootste deel van de afgelopen zomer binnen door. Met alleen een piano, een gitaar, een oude drumcomputer en een verse stapel verhalen begonnen ze met het schrijven van de nummers voor hun eerste album. Of het nu een paniekaanval in de dierentuin was, of een andere pijnlijk ongemakkelijke date, ze wisten het gevoel perfect in een liedje te vangen. Het nieuwe album is een nieuw hoofdstuk in de carrière van Sam en Julia, omdat ze afscheid nemen van het traditionele Americana-geluid van vroeger. Gesteund door een band, hebben ze zich in een modernere, alternatieve richting bewogen.

Dit programma is onderdeel van het Cultureel Noodhospitaal van Felix Meritis: we openen de deuren en stellen onze faciliteiten corona-proof beschikbaar aan andere culturele instellingen of makers die het ook moeilijk hebben, maar zich niet uit het veld laten slaan. Er kan bij ons worden gecreëerd zonder dat er kosten zijn voor de faciliteiten. Zodat we samen vanuit het hart van de stad weer een beetje op adem kunnen komen.