Terug naar overzicht

vr 15 apr

Oplaadsessie N°2

Aanvang
19:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Punchen voor beginners met Cheraine Baljé & Brian Elstak

Fotocredit: Vanity Wezer

In deze broodnodige oplaadsessie leer je de ins en outs van het punchen van Cheraine Baljé, met de ontwerpen van Brian Elstak.

Punchen met Cheraine Baljé & Brian Elstak

Patronen, ontwerpen, kleuren en repetitieve bewegingen: handwerk heeft voor velen een therapeutische werking en een positief effect op de stemming, geest en lichaam. Het ritmisch herhalen zorgt ervoor dat beide hersenhelften aan het werk gezet worden en bevordert de aanmaak van serotonine. Bovendien is het een goede tegenhanger van ons digitale leven: het zorgt voor andere bewegingen en maakt kraakbeen sterker, iets dat vaak slijt door veel computer- of telefoon getik.

Of het nou haken, breien, borduren, naaien, weven of punchen is – op creatief gebied kan Cheraine vrijwel alles wat met naald en draad te maken heeft.  Ze verliest regelmatig grip op de tijd als ze bezig is met een ontwerp en heeft laatst gewerkt aan een wandkleed van 35 meter in der Aa-kerk in Groningen.

In deze oplaadsessie leer je de ins en outs van het punchen: een handwerktechniek waarmee je met draad op een doek tekent. Kies van te voren een ontwerp van kunstenaar Brian Elstak, je kleuren en krijg de nodige skills en begeleiding van Cheraine. Na afloop neem je je setje en je nieuwe gewoonte mee naar huis en heb je ook nog eens een 1 out of 1 Brian Elstak-kunstwerk in huis.

Dus waar wacht je nog op? Kies een van onderstaande kunstwerken uit, bestel je punch-setje en get creative!

Over Oplaadsessies

Het is bijna een gewoonte geworden om alles on demand naar je toe te krijgen: je kunt je ontbijt, lunch en diner bestellen, je Uber, Felyx of Swap-fiets kun je zo bestellen, tv-programma’s worden voor ons gecureerd en voor kleding of de dagelijkse boodschap hoef je je huis ook niet te verlaten. Heel handig, maar het gevaar van gemakzucht ligt op de loer. Weet jij nog hoe je je voelt wanneer je ergens tijd en moeite insteekt?  Dat gevoel om lekker met je handen bezig te zijn, je lichaam te bewegen en ergens steeds beter in worden? Dat ene gerecht wat de derde keer ineens smaakt zoals het moet? Of heb je altijd al een keer willen mediteren?

Tijdens deze sessie laden we op en leren we een nieuwe skill.