Buy ticket

Check het hele programma

vr 16 okt

Alexa is thuis!

Onderdeel van Me, Myself & A.I.

Me, Myself & A.I.

Inloop
19:00
Aanvang
20:00
Normale prijs
CJP/Student/Stadspas

In familietherapie met Alexa

Ticket inclusief drankje

Hoe groeien kinderen op met een Virtual Assistant in huis? Wat pikken kinderen ervan op als jij Alexa afsnauwt? En kunnen smart homes een echte emancipatie betekenen voor de vrouw op het huiselijk front?

Part performance, part lecture: stap binnen in de woonkamer van de toekomst met makerscollectief LostProject. Onze gasten zijn Shula Tas en Linda Duits. Deze avond behandelen we twee thema’s: Kinderen en Emancipatie

Virtual Assistants & Kinderen

Welke rol speelt A.I. in de opvoeding van kinderen? We kijken naar wat Alexa en smart homes doen met hoe je kind zijn of haar thuisomgeving ervaart, in aanraking met virtuele assistenten − die overigens altijd vrouwenstemmen hebben. Hoe reageert je kind hierop?

Virtual Assistants & Emancipatie

De boodschappen worden gedaan, de koffie staat aan, de was staat op timer – ondertussen ontwaak je pas net uit je slaap. Virtuele assistenten zijn in steeds meer families een vast gezinslid. Welk effect heeft dit op de verhoudingen in huis?

Virtual Assistants kunnen traditionele genderrollen in het huishouden veranderen. Maar in hoeverre is dit realiteit, wanneer de VA een vrouwelijke stem heeft en toch vaak moeders de bots aansturen? Onderzoek met ons de (on)zin van Alexa als extra hulp in huis.


Gasten

Shula Tas

Shula Tas is coördinator van de BKB Academie. Tas studeerde Taal en Cultuurstudies met een major in Postcolonial & Gender Studies en een minor in Cognitieve Neurowetenschappen, Universiteit Utrecht en zang aan het Utrechts Conservatorium. Zij maakt, presenteert en modereert programma’s voor onder andere Paradiso, Stichting Argan en Rode Hoed.

Linda duits

Linda Duits is een Nederlands schrijver, publicist en onderzoeker. Duits is een weggelopen wetenschapper, gespecialiseerd in populaire cultuur; in het bijzonder op het gebied van gender en seksualiteit.